Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Piskóta tojások

Piskóta tojások

Hozzávalók:

  • 40 dkg piskóta/tortalap,
  • 20 dkg tej
  • tortabevonó,
  • 15 dkg fehér csokoládé,
  • 1/2 üveg vanília aroma,
  • 6 ek narancslé,

a díszítéshez

  • natúr pisztácia,
  • kókuszreszelék,
  • csokoládédrazsék,
  • cukorgyöngyök,
  • 5 dkg porcukor,
  • 1 tk citromlé

Elkészítése:

A piskótatésztát szétmorzsoljuk, majd két egyenlő adagra osztjuk. A tej tortabevonót és a fehér csokoládét durvára daraboljuk, majd külön-külön, forró vízfürdőben megolvasztjuk. A tortabevonóból keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit az egyik adag piskótához adjuk. A másikba belekeverjük a felolvasztott fehér csokoládét. A félretett tortabevonót a forró vízfürdőben állni hagyjuk. Mindkét masszát vanília aromával és narancslével ízesítjük, majd kézzel kb. 6-6 egyforma tojást formálunk belőle. Amíg még puhák, néhányat felaprított pisztáciába, kókuszreszelékbe és kicsi cukorgyöngybe forgatunk, s néhányba csokoládéreszeléket, színes cukrokat nyomkodunk. A többi tojást a maradék tej tortabevonóval bevonjuk, majd ezeket nagyobb cukorgyöngyökkel díszítjük. A porcukrot csomómentesen elkeverjük a citromlével. Két tojás tetejét éles késsel levágjuk, végül a vágott felületeket a fehér cukormázzal bevonjuk és 1-1 sárga csokoládédrazsét helyezünk rá tojássárgaként. Száradni hagyjuk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!