Piskóta tojások
Hozzávalók:
- 40 dkg piskóta/tortalap,
- 20 dkg tej
- tortabevonó,
- 15 dkg fehér csokoládé,
- 1/2 üveg vanília aroma,
- 6 ek narancslé,
a díszítéshez
- natúr pisztácia,
- kókuszreszelék,
- csokoládédrazsék,
- cukorgyöngyök,
- 5 dkg porcukor,
- 1 tk citromlé
Elkészítése:
A piskótatésztát szétmorzsoljuk, majd két egyenlő adagra osztjuk. A tej tortabevonót és a fehér csokoládét durvára daraboljuk, majd külön-külön, forró vízfürdőben megolvasztjuk. A tortabevonóból keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit az egyik adag piskótához adjuk. A másikba belekeverjük a felolvasztott fehér csokoládét. A félretett tortabevonót a forró vízfürdőben állni hagyjuk. Mindkét masszát vanília aromával és narancslével ízesítjük, majd kézzel kb. 6-6 egyforma tojást formálunk belőle. Amíg még puhák, néhányat felaprított pisztáciába, kókuszreszelékbe és kicsi cukorgyöngybe forgatunk, s néhányba csokoládéreszeléket, színes cukrokat nyomkodunk. A többi tojást a maradék tej tortabevonóval bevonjuk, majd ezeket nagyobb cukorgyöngyökkel díszítjük. A porcukrot csomómentesen elkeverjük a citromlével. Két tojás tetejét éles késsel levágjuk, végül a vágott felületeket a fehér cukormázzal bevonjuk és 1-1 sárga csokoládédrazsét helyezünk rá tojássárgaként. Száradni hagyjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: