Piramis
Hozzávalók:
- 40 dkg darált keksz,
- 35 dkg porcukor,
- 40 dkg darált dió,
- 2 dl rum (vagy egy kis rum aroma)
- tej
- 2-3 dl főzött kávé,
- 4 ek kakaó,
- 2 vaníliás cukor
Krémhez:
- 2 dl tej,
- 5 kanál liszt,
- 20 dkg cukor,
- 1 margarin
Összeállítás:
- kókusz reszelék
- Albert keksz
Elkészítése:
A darált kekszet, a porcukrot, a darált diót, a rumot (vagy egy kis rum aroma), a tejet, a főzött kávét, a kakaót és a vaníliás cukrot összekeverjük úgy, hogy a massza összeálljon.
A krém: puding vagy főzött krém.
A főzött krém így készülhet:
2 dltejben simára keverjük a lisztet, hozzáadjuk a többi tejet, és a cukrot. Állandó keveréssel sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, és jól összedolgozzuk.
Összeállítása:
A formát meghintjük kókusszal, belerakjuk a masszát, a tölcsérrel kiszúrjuk a közepét, és a helyére krémet töltünk. Az alját Albert keksszel zárjuk. Kinyitjuk a formát, kivesszük és jöhet a következő.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: