Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Piramis

Piramis

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált keksz,
  • 35 dkg porcukor,
  • 40 dkg darált dió,
  • 2 dl rum (vagy egy kis rum aroma)
  • tej
  • 2-3 dl főzött kávé,
  •  4 ek kakaó,
  • 2 vaníliás cukor

Krémhez:

  • 2 dl tej,
  • 5 kanál liszt,
  • 20 dkg cukor,
  • 1 margarin

Összeállítás:

  • kókusz reszelék
  • Albert keksz

Elkészítése:

A darált kekszet, a porcukrot, a darált diót, a rumot (vagy egy kis rum aroma), a tejet, a főzött kávét, a kakaót és a vaníliás cukrot összekeverjük úgy, hogy a massza összeálljon.

A krém: puding vagy főzött krém.

A főzött krém így készülhet:

2 dltejben simára keverjük a lisztet, hozzáadjuk a többi tejet, és a cukrot. Állandó keveréssel sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, és jól összedolgozzuk.

Összeállítása:

A formát meghintjük kókusszal, belerakjuk a masszát, a tölcsérrel kiszúrjuk a közepét, és a helyére krémet töltünk. Az alját Albert keksszel zárjuk. Kinyitjuk a formát, kivesszük és jöhet a következő.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!