Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pesti burgonya

Pesti burgonya

Hozzávalók:

  • 1 l tej,
  • 60 dkg liszt,
  • késhegynyi só,
  • 8 db tojás,
  • 15 dkg csokoládé,
  • 10 dkg cukor

Elkészítése:

Egy liter forrásban lévő tejbe belekeverünk 60 dkg lisztet, 1 késhegynyi sót, és addig főzzük folytonosan keverve, míg a lábastól el nem válik, kihűtjük, és egyenként keverünk közé 8 tojás sárgáját, és végül a 8 tojás kemény habját is hozzá adjuk. Ekkor burgonya alakokat formálunk belőle, forró zsírban kisütjük, és cukros csokoládéban meghengerítjük, fogvájóval ritkás mélyedéseket készítünk rajta.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!