Őszi gyümölcsdesszert mandulával
Hozzávalók:6 személyre
- 3 db vilmoskörte
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál darált mandula
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg vaj
- 3 db kékszilva
- 3 db ringlószilva
- 1 fürt saszla
- 1 fürt muskotályos szőlő
- fél citrom
- 5 dkg mandulaforgács
Elkészítése:
Hámozzuk meg, és vágjuk a körtéket négyfelé. Locsoljuk meg a fél citrom levével. Mossuk meg alaposan a szőlőt, és szemezzük le. A kimagozott szilvákat negyedeljük fel. Egy kis tálban keverjük össze a tojásokat a porcukorral, a tejszínnel, a vaníliás cukorral és a darált mandulával. Kivajazott hőálló tálba vagy tepsibe tegyük az összes gyümölcsöt, majd öntsük rá a keveréket. A tetejére tegyük rá a kis darabokra vágott vajat és a mandulaforgácsot. Előmelegített sütőben 30 percig süssük. Melegen és hidegen is nagyon finom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: