Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mézes krémes pohárban

Mézes krémes pohárban

Hozzávalók:

  • 1 adag házi puding
  • 8 ek baracklekvár
  • 8 dkg kekszdara (pl. Hobbits)
  • étcsoki vagy kakaóbabtöret

Elkészítése:

A poharak aljára 1-2 ek baracklekvárt rétegezünk, majd erre kekszdarát szórunk, végül jöhet rá a puding. A tetejére reszelt étcsokit vagy kakaóbabtöretet szórunk.

Tipp:

Profi konyhatündérek készíthetnek 8 dkg cukorból karamellt is. Ezt összetörjük és a rétegek közé szórjuk.

Házi puding

Hozzávalók:

  • 2 tojássárgája
  • 2 ek liszt vagy      keményítő
  • 1 vaníliarúd
  • 2 ek barna cukor (vagy      méz, ebből kevesebb kell)
  • 4 dl tej
  • 3 ek mascarpone

Elkészítése:

A tojások sárgáját összekeverjük a keményítővel/liszttel, a tejet a felhasított vaníliarúddal felfőzöm. A meleg tejjel apránként hígítom a tojásos keveréket. Édesítem és sűrűsödésig főzöm. Ha kész, 10 percet hűtöm, majd hozzákeverem a mascarponét.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!