Mézes krémes pohárban
Hozzávalók:
- 1 adag házi puding
- 8 ek baracklekvár
- 8 dkg kekszdara (pl. Hobbits)
- étcsoki vagy kakaóbabtöret
Elkészítése:
A poharak aljára 1-2 ek baracklekvárt rétegezünk, majd erre kekszdarát szórunk, végül jöhet rá a puding. A tetejére reszelt étcsokit vagy kakaóbabtöretet szórunk.
Tipp:
Profi konyhatündérek készíthetnek 8 dkg cukorból karamellt is. Ezt összetörjük és a rétegek közé szórjuk.
Házi puding
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
- 2 ek liszt vagy keményítő
- 1 vaníliarúd
- 2 ek barna cukor (vagy méz, ebből kevesebb kell)
- 4 dl tej
- 3 ek mascarpone
Elkészítése:
A tojások sárgáját összekeverjük a keményítővel/liszttel, a tejet a felhasított vaníliarúddal felfőzöm. A meleg tejjel apránként hígítom a tojásos keveréket. Édesítem és sűrűsödésig főzöm. Ha kész, 10 percet hűtöm, majd hozzákeverem a mascarponét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: