Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Meleg, rakott alma

Meleg, rakott alma

HOZZÁVALÓK:

  • 4 szép nagy nyári alma
  • 1 darabka citromhéj
  • 1 darabka fahéj
  • pár szem szegfűszeg
  • 1 evőkanál cukor
  • vaj vagy margarin
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • vaníliás porcukor

ELKÉSZÍTÉSE:

Meghámozunk, kimagvazunk, cikkekre vágunk négy szép nagy nyári almát, és leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Adunk hozzá egy darabka citromhéjat, egy darabka fahéjat, pár szem szegfűszeget, meg egy evőkanál cukrot, puhára főzzük, és a levében hagyjuk kihűlni. Végül levétől lecsurgatva, vajjal, vagy margarinnal jól kikent tűzálló tálba terítjük, és leöntjük a tésztamasszával, amelyhez simára kevertünk négy tojássárgáját, 10 dkg cukorral, hozzáadunk 10 dkg darált diót meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. A forró sütőben addig sütjük, míg a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza. Vaníliás porcukorral meghintve forrón adjuk asztalra.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!