Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Főzött krémmel és gyümölccsel rakott panettone

Főzött krémmel és gyümölccsel rakott panettone

Hozzávalók:

  • 1 egész panettone (kb. 1 kg)
  • 3 narancs
  • 3 mandarin
  • 3 grapefruit
  • 7 dltej
  • 7 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg keményítő
  • 1 citrom késsel levágott héja

Elkészítése:

Felforralni a tejet a citrom héjával + 1 narancs vékony héjával. Beleönteni a 2 csomag vaníliás cukrot. A tojássárgákat habosra verni a cukorral, és hozzáadni az étkezési keményítőt, csomómentesre keverni. Lassanként kevergetve hozzáadni a forró illatos tejet, és visszatenni a lassú tűzre. Kevergetve addig melegíteni, amíg besűrűsödik.

A végen kidobni belőle a citrom- és narancshéjat, és félretenni, kihűteni. A panettonet szeletekre vágni, és pici vajon egy serpenyőben átpirítani az oldalait. Kiszedni, porcukorral meghinteni. A gyümölcsöket alaposan megtisztítani, gerezdekre vágni (fehér hártyát is leszedni). Nagyobb üveg-kelyhekbe lerakni az átpirított panettone szeleteket a krémmel és gyümölccsel. A tetejét ribizli fürtökkel és porcukorral díszíteni. Behűteni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!