Főzött krémmel és gyümölccsel rakott panettone
Hozzávalók:
- 1 egész panettone (kb. 1 kg)
- 3 narancs
- 3 mandarin
- 3 grapefruit
- 7 dltej
- 7 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg keményítő
- 1 citrom késsel levágott héja
Elkészítése:
Felforralni a tejet a citrom héjával + 1 narancs vékony héjával. Beleönteni a 2 csomag vaníliás cukrot. A tojássárgákat habosra verni a cukorral, és hozzáadni az étkezési keményítőt, csomómentesre keverni. Lassanként kevergetve hozzáadni a forró illatos tejet, és visszatenni a lassú tűzre. Kevergetve addig melegíteni, amíg besűrűsödik.
A végen kidobni belőle a citrom- és narancshéjat, és félretenni, kihűteni. A panettonet szeletekre vágni, és pici vajon egy serpenyőben átpirítani az oldalait. Kiszedni, porcukorral meghinteni. A gyümölcsöket alaposan megtisztítani, gerezdekre vágni (fehér hártyát is leszedni). Nagyobb üveg-kelyhekbe lerakni az átpirított panettone szeleteket a krémmel és gyümölccsel. A tetejét ribizli fürtökkel és porcukorral díszíteni. Behűteni.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: