Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Flódni pohárban

Flódni pohárban

Hozzávalók:

  • 10 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg darált mák
  • 2 alma
  • fél tk őrölt fahéj
  • késhegynyi őrölt csillagánizs
  • fél citrom leve
  • 1 adag házi puding
  • 8 dkg darált dió

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a fahéjat, a csillagánizst, 5 dl vizet, a citromlét és megpároljuk. Ha puha, leturmixoljuk. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, a mákkal összekeverjük. Itt nem is kell édesíteni, de ha valaki szeretné, tehet hozzá mézet. A pudinghoz keverjük a diót. A poharak aljára egy réteg szilvás mákot terítünk, erre jön az almakrém, majd pedig a diós krém.

Házi puding

Hozzávalók:

  • 2 tojássárgája
  • 2 ek liszt vagy      keményítő
  • 1 vaníliarúd
  • 2 ek barna cukor (vagy      méz, ebből kevesebb kell)
  • 4 dl tej
  • 3 ek mascarpone

Elkészítése:

A tojások sárgáját összekeverjük a keményítővel/liszttel, a tejet a felhasított vaníliarúddal felfőzöm. A meleg tejjel apránként hígítom a tojásos keveréket. Édesítem és sűrűsödésig főzöm. Ha kész, 10 percet hűtöm, majd hozzákeverem a mascarponét.

Címkék: , , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!