Flódni pohárban
Hozzávalók:
- 10 dkg aszalt szilva
- 5 dkg darált mák
- 2 alma
- fél tk őrölt fahéj
- késhegynyi őrölt csillagánizs
- fél citrom leve
- 1 adag házi puding
- 8 dkg darált dió
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a fahéjat, a csillagánizst, 5 dl vizet, a citromlét és megpároljuk. Ha puha, leturmixoljuk. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, a mákkal összekeverjük. Itt nem is kell édesíteni, de ha valaki szeretné, tehet hozzá mézet. A pudinghoz keverjük a diót. A poharak aljára egy réteg szilvás mákot terítünk, erre jön az almakrém, majd pedig a diós krém.
Házi puding
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
- 2 ek liszt vagy keményítő
- 1 vaníliarúd
- 2 ek barna cukor (vagy méz, ebből kevesebb kell)
- 4 dl tej
- 3 ek mascarpone
Elkészítése:
A tojások sárgáját összekeverjük a keményítővel/liszttel, a tejet a felhasított vaníliarúddal felfőzöm. A meleg tejjel apránként hígítom a tojásos keveréket. Édesítem és sűrűsödésig főzöm. Ha kész, 10 percet hűtöm, majd hozzákeverem a mascarponét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: