Édes túróval töltött zsemle

Édes túróval töltött zsemle

Hozzávalók:

a tepsi kikenéséhez

a díszítéshez

Elkészítése:

A zsemlék felső harmadát egy éles késsel levágjuk, a belsejüket kivájjuk, majd egy mély tálba tesszük.

A tejet összekeverjük a porcukor felével és a három tojás sárgájával. Az ízesített tej egyharmad részével meglocsoljuk a zsemlék kiszedett belsejét. Rövid ideig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük az áttört túrót, a maradék porcukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a reszelt citromhéjat és végül meglocsoljuk a maradék ízesített tejjel.

Előmelegített sütőben 160oC-on addig sütjük, amíg a zsemlék a cukros tejet magukba nem szívják, és a tetejük kissé megpirul.

Citromfűvel és málnával tálaljuk.

Tokaji aszú, 3 puttonyos borkülönlegesség illik hozzá.

www.lidl.hu

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »