Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Édes túróval töltött zsemle

Édes túróval töltött zsemle

Hozzávalók:

  • 8 db zsemle
  • 8 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg mazsola
  • 1 db citromhéj

a tepsi kikenéséhez

  • 3 dkg margarin

a díszítéshez

  • 4-5 levél citromfű
  • 4-5 db málna
  • Tokaji aszú, 3 puttonyos borkülönlegesség

Elkészítése:

A zsemlék felső harmadát egy éles késsel levágjuk, a belsejüket kivájjuk, majd egy mély tálba tesszük.

A tejet összekeverjük a porcukor felével és a három tojás sárgájával. Az ízesített tej egyharmad részével meglocsoljuk a zsemlék kiszedett belsejét. Rövid ideig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük az áttört túrót, a maradék porcukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a reszelt citromhéjat és végül meglocsoljuk a maradék ízesített tejjel.

Előmelegített sütőben 160oC-on addig sütjük, amíg a zsemlék a cukros tejet magukba nem szívják, és a tetejük kissé megpirul.

Citromfűvel és málnával tálaljuk.

Tokaji aszú, 3 puttonyos borkülönlegesség illik hozzá.

www.lidl.hu

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!