Édes túróval töltött zsemle
Hozzávalók:
- 8 db zsemle
- 8 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 50 dkg tehéntúró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg mazsola
- 1 db citromhéj
a tepsi kikenéséhez
- 3 dkg margarin
a díszítéshez
- 4-5 levél citromfű
- 4-5 db málna
- Tokaji aszú, 3 puttonyos borkülönlegesség
Elkészítése:
A zsemlék felső harmadát egy éles késsel levágjuk, a belsejüket kivájjuk, majd egy mély tálba tesszük.
A tejet összekeverjük a porcukor felével és a három tojás sárgájával. Az ízesített tej egyharmad részével meglocsoljuk a zsemlék kiszedett belsejét. Rövid ideig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük az áttört túrót, a maradék porcukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a reszelt citromhéjat és végül meglocsoljuk a maradék ízesített tejjel.
Előmelegített sütőben 160oC-on addig sütjük, amíg a zsemlék a cukros tejet magukba nem szívják, és a tetejük kissé megpirul.
Citromfűvel és málnával tálaljuk.
Tokaji aszú, 3 puttonyos borkülönlegesség illik hozzá.
www.lidl.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: