Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Diós guba vaníliapudinggal Ch

Diós guba vaníliapudinggal

Hozzávalók:

  • vaj                                                                                                         0         0         g Ch
  • 4 db      kifli,                                                                                      25     100         g Ch
  • 4 dl      tej,                                                                                         5,3     21,2        g Ch
  • 1,4      g sweettab édesítőszer                                                         85     1,19         g Ch
  • 2 ml      (2 kupak) vanília esszencia                                                0         0         g Ch
  • 1/2      csomag (5 dkg) mazsola,                                                     65     32,5        g Ch
  • rum      aroma                                                                                      0        0          g  Ch
  • 12      dkg diabetikus (szénhidrát szegény) baracklekvár     13,15    15,78       g  Ch
  • 15      dkg darált dió                                                                        11,7    17,55       g  Ch
  • 1,4      g sweettab édesítőszer                                                          85     1,19        g Ch
  • 1      csomag (8 dkg) (Gála) vaníliás puding,                             16,6   13,28       g Ch
  • 6 dl      tej,                                                                                           5,3     31,8       g Ch
  • opcionálisan      1,4 g sweettab édesítőszer

Elkészítése:                                                                                                        233,3 g Ch

Egy magas falú tálat (jénai) kivajazunk. A diót összekeverjük az 1,4 g sweettab édesítőszerrel, a mazsolát beáztatjuk meleg vizes rum aromába. A kifliket felkarikázzuk, és egy rétegben lepakoljuk a tál aljára. A tejet kevés (1,4 g sweettab) édesítőszerrel és vanília esszenciával felforraljuk, majd kb. egyharmadával meglocsoljuk az első réteg kiflit. Ezt megszórjuk a mazsola felével, valamint a lekvár és a dió egyharmadával. Majd újabb kifli, újra tej, mazsola, lekvár, majd dió. És ezt harmadszor is, a mazsola kivételével – hiszen az elfogyott. Ha kész, 200OC-os sütőbe betoljuk, és kb. 20 percig sütjük.

Közben elkészítjük a pudingot. 6 dl tejben a pudingport jól elkeverjük. Akinek ez még nem elég édes, keverés közben 1,4 g sweettab édesítő szerrel fokozhatja az ízhatást.

Ha megsült a gubánk már forrón fogyasztható lehetne, ha nem akarnánk az ízek orgiáját, csak egy kis nasit a gulyásleves után. Ezért a kissé kihűlt sült tésztára ráöntjük a pudingot és várunk míg egy kissé kihűlt, vagy – ha tudunk – ha kihűlt hidegen is fogyaszthatjuk.

Persze nem maradhat el a díszítés. Én csoki forgácsot, ananász kockákat és némi tejszínhabot javasolnék, de hát ízlések, és … díszítések különböznek.

PS:

Természetesen sok a puding ehhez a kifli mennyiséghez. Ezért két megoldást tudok javasolni:

ad 1.

Dupla adag hozzávalókat kell venni. Ez nálunk nem megoldás, mert akkor dupla adag édességet eszik a család.

ad 2.

A maradék pudingból babapiskótás (mézeskalácsos) pudingot csinálok (kb. két adag), mert ezt másnapig tudom zárolni a fridzsiben.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!