Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Vörösboros szilva-röszter

Vörösboros szilva-röszter

HOZZÁVALÓK:

  •          40 dkg szilva
  •          1 dl vörösbor
  •          1 csipet őrölt fahéj
  •          1 csipet szegfűszeg
  •          2 ek. étkezési keményítő
  •          fél citrom
  •          8 dkg cukor

Elkészítése:

A szilvát kimagozzuk, a lábasba tesszük, aláöntjük a bort és a citromlét. Megszórjuk a fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, és fedő nélkül 5 percig főzzük. 2 ek. hideg vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, a szilvához adjuk, és épp csak sűrűsödésig főzzük (1 perc).

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!