Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Túrógombóc eperszósszal Ch

Túrógombóc eperszósszal

Hozzávalók: 4 adag,

  • 5 dkg
  • vaj vagy margarin
  • 1 db
  • tojás
  • 3 enyhén
  • búzadara
  • ízlés szerint Süssina édesítőpor
  • 25 dkg
  • túró
  • 3 csapott
  • liszt
  • 1 csipetnyi

ELKÉSZÍTÉSE:

Keverjük össze valamennyi hozzávalót egy tálban, hagyjuk egy órát állni. Közben mossunk és hámozzunk meg egy tetszés szerinti adag epret, vágjuk félbe és pépesítsük. Édesítsük a pürét Süssina édesítőporral, majd tegyük hűtőbe.

A masszából nedves kézzel gyúrjunk apró gombócokat, és enyhén sós vízben főzzük őket addig, amíg feljönnek a víz tetejére (kb. 12 perc). Vegyük ki a vízből, és csepegtessük le őket jól. Forgassuk a gombócokat zsemlemorzsába, és szórjuk meg Süssina édesítőporral. Ezután tálalhatjuk a finomságot hűtött eperszósszal, gyümölcsdekorációval.

A pirított morzsához tegyünk vajat egy serpenyőbe, öntsünk bele egy kis zsemlemorzsát, és pirítsuk aranybarnára. Legyünk óvatosak, mert a morzsa könnyen leég.

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!