Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Cukormentes vaníliás marcipán Ch

Cukormentes vaníliás marcipán

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók kb. 35 darabhoz:

  • 30 dkg mandula, megtisztítva és finomra őrölve
  • 2 rúd vanília kikapart belseje
  • 3 evőkanál porított xilit
  • 1 narancs frissen csavart leve

A tetejére:

  • 5 dkg egész mandula
  • 5 dkg arany mazsola

Elkészítése:

Az őrölt mandulát a vanília magjaival, a xilittel alaposan összekeverjük, és annyi narancslével összegyúrjuk, hogy jól formálható masszává álljon össze. Tiszta munkafelületen tenyérrel vagy sodrófával kb. 1,5 centi vastag lappá nyújtjuk. Próbáljuk minél egyenletesebbre simítani a felületét. Éles késsel felkockázzuk, a tetejére egy-egy szem mandulát vagy egy arany mazsolát nyomunk. Hűtőszekrényben vagy szellős, hűvös helyen hetekig eláll. Ideális házi készítésű ajándék vagy vendégkínáló! NLC/Életmód

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!