Cukormentes vaníliás marcipán
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
- 30 dkg mandula, megtisztítva és finomra őrölve
- 2 rúd vanília kikapart belseje
- 3 evőkanál porított xilit
- 1 narancs frissen csavart leve
A tetejére:
- 5 dkg egész mandula
- 5 dkg arany mazsola
Elkészítése:
Az őrölt mandulát a vanília magjaival, a xilittel alaposan összekeverjük, és annyi narancslével összegyúrjuk, hogy jól formálható masszává álljon össze. Tiszta munkafelületen tenyérrel vagy sodrófával kb. 1,5 centi vastag lappá nyújtjuk. Próbáljuk minél egyenletesebbre simítani a felületét. Éles késsel felkockázzuk, a tetejére egy-egy szem mandulát vagy egy arany mazsolát nyomunk. Hűtőszekrényben vagy szellős, hűvös helyen hetekig eláll. Ideális házi készítésű ajándék vagy vendégkínáló! NLC/Életmód

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: