Zserbógombóc golyók
Hozzávalók:
- 15 dkg aszalt sárgabarack
- 15 dkg darált dió
- 2 ek narancslikőr vagy helyette konyak/rum
- 1 ek víz
- 2 ek porcukor
- 1 ek. baracklekvár
- fél tk rumaroma/rum
A csoki bevonathoz:
- 15 dkg ét tortabevonó/étcsoki
- 1 tk olaj
Elkészítése:
A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át.
Késes aprítóval, kávédarálóval, vagy ami van, jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, úgy, hogy gyúrható legyen a massza.
A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csoki bevonás.
Kb. 1 óra múlva a tortabevonót/étcsokit egy kicsike lábosban gőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az olajat. És itt jön az attrakció! Helyet csinálunk a pulton: balkéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábos, jobb kéznél másik tálca, rajta a hungarocell.
A gombócba beleszúrjuk a fogpiszkálót, a csokis lábost kicsit megdöntjük, megforgatjuk a csokiban a golyót és gyorsan beleszúrjuk a hungarocellbe. Ha mind megvan, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe, majd ha megdermedt a csoki, megesszük egy szuszra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: