Ziegler féle ostyalap
Hozzávalók:
- 23 dkg porcukor,
- 23 dkg “tiszta” teavaj (kb. 30 dkg teavajnak felel meg)
- 10 dkg darált pörkölt mogyoró,
- 4 dkg kakaópor,
- vaníliás cukor,
- őrölt fahéj,
- 2 dkg napraforgóolaj
Elkészítése:
Legfontosabb, hogy a vaj ne tartalmazzon vizet, így az ostya-tortánk napok múlva is friss, omlós marad. Ehhez a vajat fel kell olvasztanunk, majd ismét lehűtenünk. Lehűlés után a víz és a “tiszta” vaj különválik – a víz marad alul. A vajat egészben emeljük ki az edényből, majd az aljáról kaparjuk le a vizes réteget. A jó krémhez erre a “tiszta” vajra van szükség. Ezután a kimért összetevőket a mogyoró és a napraforgó olaj kivételével lassú fokozaton keverjük simára, adjuk hozzá az olajat, majd gyors fokozaton habosítsuk. Legvégül egy fakanállal keverjük hozzá a darált pörkölt mogyorót. Ezután 2-3 mm vastagon kenjük meg az ostyalapokat, majd díszítsük. Tároláskor légmentesen csomagoljuk be, így akár hetekig is megtartja eredeti ízét és omlósságát.
(Ziegler János)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: