Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Szőlőzselé mentával

Szőlőzselé mentával

HOZZÁVALÓK:

  •          13 dl szőlőlé(édesítés nélkül)
  •          2 citrom
  •          1 csomag (50 dkg) diétás zselírozó gyümölcscukor
  •          1 dl citromlé
  •          2 teáskanál vagdalt mentalevél

ELKÉSZÍTÉSE:

A citromokról a héjat spirál alakban levágjuk, majd a citrom levét kipréseljük, hozzáadjuk a szőlőlevet. Főzőedénybe öntjük, majd elkeverjük a zselírozó cukorral. Állandó keverés közben, erős lángon felforraljuk, majd 1 percig folytonos keverés közben főzzük. Ha szükséges, a habját a főzés után leszedjük, az előkészített üvegeket a peremig töltjük, fedelével lezárjuk és megfordítva, a fedélen kb. 5 percig állni hagyjuk.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!