Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Könnyű goffri

Könnyű goffri

HOZZÁVALÓK:

  • 5 dl tej
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 25 dkg liszt
  • másfél evőkanál olaj
  • 5 tojás
  • porcukor vagy cukorszirup

ELKÉSZÍTÉSE:

1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd apránként belekeverjük a lisztet. A maradék langyos tejben megolvasztjuk a kis darabokra vágott vajat. Folyamatosan verve hozzáadjuk az olajat, majd a tojássárgákat is beledolgozzuk. Szobahőmérsékleten legalább 1 óráig állni hagyjuk. Amikor kezd repedezni, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és belekeverjük. Adagokra osztjuk, gofrisütőben megsütjük. Porcukorral megszórva vagy cukorsziruppal meglocsolva tálaljuk.

  • Zárt fémdobozban néhány napig eláll.
  • Adhatunk mellé aszalt gyümölcsöket, tejszínt, almakompótot vagy vaníliakrémet.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!