Könnyű goffri
HOZZÁVALÓK:
- 5 dl tej
- 12,5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- 25 dkg liszt
- másfél evőkanál olaj
- 5 tojás
- porcukor vagy cukorszirup
ELKÉSZÍTÉSE:
1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd apránként belekeverjük a lisztet. A maradék langyos tejben megolvasztjuk a kis darabokra vágott vajat. Folyamatosan verve hozzáadjuk az olajat, majd a tojássárgákat is beledolgozzuk. Szobahőmérsékleten legalább 1 óráig állni hagyjuk. Amikor kezd repedezni, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és belekeverjük. Adagokra osztjuk, gofrisütőben megsütjük. Porcukorral megszórva vagy cukorsziruppal meglocsolva tálaljuk.
- Zárt fémdobozban néhány napig eláll.
- Adhatunk mellé aszalt gyümölcsöket, tejszínt, almakompótot vagy vaníliakrémet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: