Ajánlom még csoki pudinggal megtöltve, eperrel díszítve és porcukorral meghintve! Is…
Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy lábasban (amely alkalmas arra, hogy habverővel dolgozzunk benne) a lisztet, a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot; a tojássárgáját; a tejet és a már előre felolvasztott kockamargarint összekeverjük kicsit fakanállal annyira, hogy a liszttől ne legyen csomós a tészta, majd habverővel tejfölös állagura habarjuk.
A tojásfehérjét pedig egy műanyagtálban habverővel habosra verjük, ami akkor lesz jó, ha a tálat lefelé fordítva megmarad az alján! Ezután beletesszük a lábasba óvatosan, hogy ne törjön szét, majd gyengéden beleforgatjuk és összedolgozzuk.
Ezután hagyjuk fél órát állni a tésztát! – ez fontos lépés!
Utána jöhet a sütés:
Egy átlagos méretű merőkanállal csurgatjuk a tésztát a goffri sütő közepére, lecsukjuk a tetejét, amit akkor lehet felnyitni, ha már nem ragad a tésztához. (Ugyan úgy, mint a palacsintát, ezt a tésztát is szép halványbarnára kell sütni)
Ínyenceknek ajánlok hozzá italt is, méghozzá vörösbort, amely igazán feldobja ízvarázsát a goffrinak.
Medina félédes vörös tájbor, vagy mátraaljai Zweigelt félédes vörösbor illik hozzá. mellesleg