Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Goffri csoki pudinggal

Goffri csoki pudinggal

Ajánlom még csoki pudinggal megtöltve, eperrel díszítve és porcukorral meghintve! Is…

Hozzávalók:

  •          40 dkg liszt;
  •          15 dkg cukor;
  •          1 db sütőpor;
  •          2 csomag vaníliás cukor,
  •          1.5 liter tej;
  •          1 egész kockamargarin;
  •          3 db tojás

Elkészítése:

Egy lábasban (amely alkalmas arra, hogy habverővel dolgozzunk benne) a lisztet, a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot; a tojássárgáját; a tejet és a már előre felolvasztott kockamargarint összekeverjük kicsit fakanállal annyira, hogy a liszttől ne legyen csomós a tészta, majd habverővel tejfölös állagura habarjuk.

A tojásfehérjét pedig egy műanyagtálban habverővel habosra verjük, ami akkor lesz jó, ha a tálat lefelé fordítva megmarad az alján! Ezután beletesszük a lábasba óvatosan, hogy ne törjön szét, majd gyengéden beleforgatjuk és összedolgozzuk.

Ezután hagyjuk fél órát állni a tésztát! – ez fontos lépés!

Utána jöhet a sütés:

Egy átlagos méretű merőkanállal csurgatjuk a tésztát a goffri sütő közepére, lecsukjuk a tetejét, amit akkor lehet felnyitni, ha már nem ragad a tésztához. (Ugyan úgy, mint a palacsintát, ezt a tésztát is szép halványbarnára kell sütni)

Ínyenceknek ajánlok hozzá italt is, méghozzá vörösbort, amely igazán feldobja ízvarázsát a goffrinak.

Medina félédes vörös tájbor, vagy mátraaljai Zweigelt félédes vörösbor illik hozzá. mellesleg

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!