Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tejszínhabos kosarak 1914

Tejszínhabos kosarak

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 28 dkg liszt
  • 8,5 dkg vaníliás cukor
  • cukrozott vaníliás hab
  • cukorgyümölcs*

Elkészítése:

25 dkg vaj, 28 dkg liszt, 8,5 dkg vaníliás cukorral össze lesz gyúrva. Kis pléhformák ezen tésztával, melyet vékonyra nyújtunk, ki lesznek bélelve; a tészta jól belenyomkodva a forma falához és jó tűznél világosra megsütve. Kiborítva, cukrozott vaníliás habbal megtöltjük, felül cukorgyümölccsel* díszítve asztalra adjuk. A habot tálalás előtt tegyük a kosárkába, mert ez utóbbi hamar átázik. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

*ma a piacon kandírozott gyümölcsként kapom meg.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!