Tejszínhabos kosarak
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 28 dkg liszt
- 8,5 dkg vaníliás cukor
- cukrozott vaníliás hab
- cukorgyümölcs*
Elkészítése:
25 dkg vaj, 28 dkg liszt, 8,5 dkg vaníliás cukorral össze lesz gyúrva. Kis pléhformák ezen tésztával, melyet vékonyra nyújtunk, ki lesznek bélelve; a tészta jól belenyomkodva a forma falához és jó tűznél világosra megsütve. Kiborítva, cukrozott vaníliás habbal megtöltjük, felül cukorgyümölccsel* díszítve asztalra adjuk. A habot tálalás előtt tegyük a kosárkába, mert ez utóbbi hamar átázik. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
*ma a piacon kandírozott gyümölcsként kapom meg.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: