Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Szilvapuding

Szilvapuding

Hozzávalók:

  • 60 dkg szilvabefőtt
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 6 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 dl tejszín
  • 30 dkg szilvalekvár
  • 2 cl szilvapálinka
  • 5 cl rostos szilvalé
  • őrölt fahéj

Elkészítése:

A befőtt levét egy edénybe leöntjük, a szilvát kimagozzuk, a szilvahús felét összeturmixoljuk, a másik felét kis kockákra vágjuk. A vajat felhevítjük, a lisztet aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a forró tejet és állandó keverés közben besűrítjük, majd beleöntünk 4 dl felforralt befőttlevet és folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az ízesített mártást, az összeturmixolt és feldarabolt szilvát, egy kiskanálnyi őrölt fahéjat, és végül fokozatosan a keményre felvert tojásfehérjét, ügyelve arra, hogy a habot ne törjük össze.

A pudingformákat vajjal kikenjük, porcukorral meghintjük, és háromnegyed részig megtöltjük a masszával. Vízfürdőben takaréklángon lassan kigőzöljük (a lábasban a víz a formák feléig érjen, és fedjük le) a pudingokat. Tálalás előtt a formákat egy pillanatra hideg vízbe mártjuk, majd a tálkákra borítjuk. A pálinkát a szilvalével, a lekvárral összekeverjük és ráöntjük a pudingokra, majd tejszínhabbal díszítjük.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!