Rózsaszín felhők
Hozzávalók:
- 1 tasak zselatin
- 6 evőkanál hideg meggylé
- 2,5 dl (1/4 l) fehérbor
- 2,5 dl (1/4 l) almalé
- 7,5 dkg cukor
- 1 tasak vanillincukor
- 25 dkg lehűtött tejszín
ELKÉSZÍTÉSE:
Egy kis főzőedényben a zselatint a meggylével elkeverjük és 10 percig duzzadni hagyjuk. Folytonos keverés mellett a zselatint felmelegítjük (ne engedjük forrni!), amíg a por teljes mértékben feloldódik a folyadékban. Az edényt levesszük a tűzről, és a zselatint hagyjuk kicsit kihűlni. A fehérbort és az almalevet jól elkeverjük a cukorral és a vanillincukorral. Először 2 evőkanálnyi boros elegyet keverünk a langyos zselatinba, majd a zselatint a borléhez keverjük. Hideg helyre tesszük, amíg sűrű nem lesz. Ekkor felverjük a tejszínt, és a krémbe keverjük. Ne vegyítsük el tökéletesen, hogy fehér tejszínfoltok maradjanak a krémben. A krémet desszertes poharakba öntjük és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: