Pralinébonbon
Hozzávalók:
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg világossárgára pörkölt mogyoró
- olaj
- csokoládé
- kevés fondant
- mártógyurma (A mártógyurma nem más, mint nagy zsírtaralmú, finomra kidolgozott csokoládé.)
Elkészítése:
15 dkg porcukrot tűzön világosra pirítunk, akkor belekeverünk 15 dkg világossárgára pörkölt mogyorót. A tűzön néhányszor megkavarjuk, majd az egészet olajozott tálra ontjuk. Ha teljesen kihűlt, mozsárban pépesre törjük. Az anyagot megpuhított csokoládéval barnára festjük, és hogy könnyebben formálható legyen, kevés fondanttal gyúrjuk össze. Ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, ha kissé megszikkadt, kockára vágjuk és mártógyurmában megmartjuk. (A mártógyurma nem más, mint nagy zsírtaralmú, finomra kidolgozott csokoládé.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: