Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Praliné falatok

Praliné falatok

Hozzávalók:  kb. 60 darabhoz:

  • 2 narancs
  • 60 dkg csokoládé tortabevonó
  • 4 dkg fehér tortabevonó csokoládé
  • 4 dkg tejcsokoládé tortabevonó
  • 1,5 dl tejszín
  • 12 dkg vaj
  • 2 evőkanál cseresznyepálinka (vagy más gyümölcspálinka)
  • 2 cl konyak
  • 2 dkg vágott pisztácia
  • 60 db mignonpapírja

Előkészítés:

A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A csokoládét kisebb darabokra tördeljük. A csokoládéreszelékhez durva lyukú reszelőn lereszeljük a 4-4 dkg tej- és fehér tortabevonó csokoládét.

Elkészítés:

A tejszínt a vajjal felforrósítjuk egy kis lábosban. Belekeverjük a csokoládét, és lassan, kevergetve felolvasztjuk. Hideg vízbe állítjuk a lábost, és kihűtjük, alkalmanként megkeverjük. A csokoládés masszát kézi robotgéppel kb. 3 percig keverjük, majd három tálkába szétosztjuk. Az elsőt a narancshéjjal, a másodikat a cseresznyepálinkával, a harmadikat a konyakkal ízesítjük.

Variációk:

Narancsos: a masszát a kézi robotgéppel még egyszer megkeverjük, kis lyukú csillagcsőrös habzsákba tesszük, és a mignonpapírkákba nyomjuk. A tetejét megszórjuk pisztáciával.

Pálinkás: a masszából két teáskanál segítségével kis halmokat szakítunk ki. Hideg kézzel golyóvá formázzuk, meghempergetjük a csokoládéreszelékben, és a papirkákba tesszük.

Konyakos: a masszából két teáskanál segítségével kis halmokat szakítunk ki. Hideg kézzel golyóvá formázzuk, meghempergetjük a fehér csokoládéban, és a papirkákba ültetjük. Hidegen tároljuk, így kb. 1 hétig eltartható.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!