Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Panna cotta az Ezeregyéjszakából

Panna cotta az Ezeregyéjszakából

Hozzávalók:

  • 4 dl tejszín
  • 2,5 dl tej
  • 10 g zselatin
  • 5-8 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 3-4 sárgabarack
  • 1-2 zöld kardamom

Elkészítés:

A panna cotta, az olasz tejszínpuding szinte minden évszakban fejedelmi desszert, szinte minden gyümölcs illik hozzá, ráadásul egy különleges fűszerrel egészen megbolondítható. Ebben az édességben az Ezeregyéjszakát a kardamomos sárgabarack képviseli: a gyümölcs pikánsan savanykás ízét az illatos fűszer egészíti ki.

A zselatint 3-4 evőkanál vízzel keverjük csomómentesre, majd keverjük hozzá a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vanília kikapart magját. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel a keveréket, és dobjuk bele a maradék vaníliarudat is. A vanília apró fekete magjai a kész krémben is megjelennek. Amint felforrt a krém, adagoljuk tálkákba, poharakba, majd miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, tegyük hűtőbe legalább 3 órára.

A panna cottát szervírozhatjuk kis desszertestálkában, illetve a tányér közepére borítva. A kardamomos sárgabarackot csak az utolsó pillanatban érdemes megcsinálni. A felezett sárgabarackokat vágott felükkel lefelé tegyük egy forró serpenyőbe fél percre, majd a „sokkot kapott” gyümölcsök mehetnek a panna cotta tetejére. A kardamomról fejtsük le a zöld héját, és a belsejében található apró fekete magvakkal szórjuk meg a barackot. Egy-egy fél barackra 1-2 apró magocska bőven elég, mert az íze átütő és jellegzetes.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!