Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Őszibarack krém 1914

Őszibarack krém

Hozzávalók:

  • 12 darab érett őszi barack
  • ¼ liter sűrűre főtt cukorszirup*
  • kevés vanília íz
  • 1 dl maraschino likőr
  • ½ liter tejszín
  • cukor
  • 6 lap zselatin
  • vanília likőr

Elkészítése:

12 darab érett őszi barackot meghámozva szitán áttörünk és habverővel egynegyed liter sűrűre főtt cukorsziruppal* és kevés vanília ízzel jégen habarjuk, míg jól elvegyült. Egy dl jó maraschino likőrt, egy fél liter fölvert, cukrozott habot és 6 lap feloldott átszűrt zselatin lapot keverünk hozzá, üvegtálban, vagy formában jégre tesszük. Vanília likőrt adhatunk hozzá. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

* cukorszirup: ¼ liter vízben feloldunk ¼ kg cukrot, és ¼ óráig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!