Őszibarack krém
Hozzávalók:
- 12 darab érett őszi barack
- ¼ liter sűrűre főtt cukorszirup*
- kevés vanília íz
- 1 dl maraschino likőr
- ½ liter tejszín
- cukor
- 6 lap zselatin
- vanília likőr
Elkészítése:
12 darab érett őszi barackot meghámozva szitán áttörünk és habverővel egynegyed liter sűrűre főtt cukorsziruppal* és kevés vanília ízzel jégen habarjuk, míg jól elvegyült. Egy dl jó maraschino likőrt, egy fél liter fölvert, cukrozott habot és 6 lap feloldott átszűrt zselatin lapot keverünk hozzá, üvegtálban, vagy formában jégre tesszük. Vanília likőrt adhatunk hozzá. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
* cukorszirup: ¼ liter vízben feloldunk ¼ kg cukrot, és ¼ óráig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: