Narancspuding
kímélő étel
HOZZÁVALÓK:
- 1 csomag citromízű puding
- 10 dkg cukor
- ½ dl Jaffaszörp
- 3+2 narancs (1 kg)
- 1 dz babapiskóta
- 2 dl édes, kemény habbá vert tejszín
ELKÉSZÍTÉSE:
Az előírásnak megfelelően elkészítünk egy csomag citromízű pudingport, de 10 dkg cukor helyett csak öt dekát teszünk bele, meg egy fél dl Jaffaszörpöt, és belereszeljük három narancs sárga héját. Egy mély üvegtál aljára egy sor babapiskótát fektetünk, meghintjük két, alaposan megtisztított, kis kockákra vágott friss naranccsal, és leöntjük a még meleg puding felével. Erre ismét egy sor babapiskóta sort fektetünk, majd a másik két naranccsal megszórjuk, és ráöntjük a maradék pudingot. Legalább egy napra behűtjük, hogy a babapiskóta megpuhuljon. Tetejét egy meghámozott, félbevágott és vékonyra szelt naranccsal díszítjük. (Ha nem kímélő étrendben adjuk, kínálhatunk hozzá két dl édes, kemény habbá vert tejszínt is.) Egy kg narancs és egy kis doboz babapiskóta kell hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: