Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Nagydobosi sütőtökkrém

Nagydobosi sütőtökkrém

Hozzávalók:

  • ½ kg sütőtök
  • kristálycukor
  • 4 dl tej
  • 3-4 szegfűszeg
  • kis darabka fahéj
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • kevés tej

Elkészítése:

Félkilós darab sütőtök magját kikaparjuk, majd a tököt kb. féltenyérnyi darabokra vágva, enyhén kristálycukorral megszórva sütőben megsütjük. (Vigyázzunk, hogy a tök szélei ne égjenek meg, ezért a sütés felétől takarjuk alufóliával). Közben 4 dl tejet, 3-4 szegfűszeggel, kis darabka fahéjjal felforralunk. 2 tojás sárgáját 2 evőkanál liszttel kikeverjük, majd a fűszeres tejjel óvatosan felengedjük. Állandó keverés mellett puding sűrűségűre főzzük, végül egy citrom levével és reszelt héjával ízesítjük és hagyjuk kihűlni. A parázsra sült tök húsát kikaparjuk, kevés tejjel összeturmixoljuk, majd a 2 tojás keményre vert habját könnyedén hozzáadjuk. Végül lazán összekeverjük az előzetesen elkészített krémmel. Lehűtve tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!