Nagydobosi sütőtökkrém
Hozzávalók:
- ½ kg sütőtök
- kristálycukor
- 4 dl tej
- 3-4 szegfűszeg
- kis darabka fahéj
- 2 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 1 citrom leve és reszelt héja
- kevés tej
Elkészítése:
Félkilós darab sütőtök magját kikaparjuk, majd a tököt kb. féltenyérnyi darabokra vágva, enyhén kristálycukorral megszórva sütőben megsütjük. (Vigyázzunk, hogy a tök szélei ne égjenek meg, ezért a sütés felétől takarjuk alufóliával). Közben 4 dl tejet, 3-4 szegfűszeggel, kis darabka fahéjjal felforralunk. 2 tojás sárgáját 2 evőkanál liszttel kikeverjük, majd a fűszeres tejjel óvatosan felengedjük. Állandó keverés mellett puding sűrűségűre főzzük, végül egy citrom levével és reszelt héjával ízesítjük és hagyjuk kihűlni. A parázsra sült tök húsát kikaparjuk, kevés tejjel összeturmixoljuk, majd a 2 tojás keményre vert habját könnyedén hozzáadjuk. Végül lazán összekeverjük az előzetesen elkészített krémmel. Lehűtve tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: