Hozzávalók:
Elkészítése:
Sütőcsőben pirítunk 12,5 dkg mogyorót és héjától tiszta kendővel ledörzsöljük. Ugyan annyi törött cukrot is pirítunk víz nélkül, és ha egészen elolvadt, beletesszük a mogyorót, elkeverjük és vajjal bekent lapra, vagy tányérra öntjük. Egészen ki hagyjuk hűlni és megkeményedni, és azután finomra megtörjük. Tálba téve 7 tojássárgája és még 5 dkg cukorral habosra keverjük. Egy tejben áztatott passzírozott zsemlyét. és azután a 7 tojás kemény habját keverjük még hozzá, kikent pudingformába töltjük és lecsukva jó félórát gőzben főzzük. Karamell, vagy kávésodót adunk hozzá. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Hozzávalók:
Elkészítése:
10 dkg cukrot víz nélkül pirítunk, és ha barnul, felöntjük 4 dl forralt tejjel és kavarjuk addig, míg a cukor egészen feloldódott benne. 5 tojássárgáját, kávéskanálnyi liszt és 5 dkg cukorral elkeverünk, hozzáöntjük a tejet és habverővel folyton verve, tűzön fölforraljuk, és ha forrt és jó habos elvesszük és még 10 percig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Hozzávalók:
Elkészítése:
Tejből veszünk 3 dl-t és 2 dl erős feketekávéval keverve, öntjük a 4 tojássárgájához, 10 dkg cukorhoz, kis liszthez és vaníliához, és habverővel folyton verve, tűzön fölforraljuk, és ha forrt és jó habos elvesszük és még 10 percig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914