Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mogyoró puding 1914

Mogyoró puding

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg mogyoró
  • 12,5 dkg törött cukor
  • vaj
  • 7 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • tej
  • 1 zsemlye
  • 7 tojás kemény habja
  • Karamell-sodó, vagy kávésodó

Elkészítése:

Sütőcsőben pirítunk 12,5 dkg mogyorót és héjától tiszta kendővel ledörzsöljük. Ugyan annyi törött cukrot is pirítunk víz nélkül, és ha egészen elolvadt, beletesszük a mogyorót, elkeverjük és vajjal bekent lapra, vagy tányérra öntjük. Egészen ki hagyjuk hűlni és megkeményedni, és azután finomra megtörjük. Tálba téve 7 tojássárgája és még 5 dkg cukorral habosra keverjük. Egy tejben áztatott passzírozott zsemlyét. és azután a 7 tojás kemény habját keverjük még hozzá, kikent pudingformába töltjük és lecsukva jó félórát gőzben főzzük. Karamell, vagy kávésodót adunk hozzá. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Karamell sodó

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 1 kávéskanál liszt
  • 5 dkg cukor

Elkészítése:

10 dkg cukrot víz nélkül pirítunk, és ha barnul, felöntjük 4 dl forralt tejjel és kavarjuk addig, míg a cukor egészen feloldódott benne. 5 tojássárgáját, kávéskanálnyi liszt és 5 dkg cukorral elkeverünk, hozzáöntjük a tejet és habverővel folyton verve, tűzön fölforraljuk, és ha forrt és jó habos elvesszük és még 10 percig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Kávé-sodó

Hozzávalók:

  • 2 dl erős feketekávé
  • 3 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • kis liszt
  • vanília

Elkészítése:

Tejből veszünk 3 dl-t és 2 dl erős feketekávéval keverve, öntjük a 4 tojássárgájához, 10 dkg cukorhoz, kis liszthez és vaníliához, és habverővel folyton verve, tűzön fölforraljuk, és ha forrt és jó habos elvesszük és még 10 percig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!