Málnapuding
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg málna
- 1 ½ dl víz
- 4 evőkanál porcukor
- 1 pohár joghurt
- 1 csapott evőkanál zselatin
- kevés kompótlé
ELKÉSZÍTÉSE:
25 dkg málnát másfél dl vízzel 5 percig forralunk, majd leszűrjük, kihűtjük. Levéből egy dl-t elveszünk, ezt öt percig 4 evőkanál porcukorral keverjük, hozzáadunk egy pohár joghurtot, egy csapott evőkanálnyi, kevés kompótlében megáztatott, átszűrt zselatint, és a leszűrt málnát. Jól összekeverjük, és kivizezett kis pudingformába, vagy csészékbe töltjük. Néhány órára jégbehűtjük, végül tálalás előtt a formákat egy pillanatra meleg vízbe mártva, a pudingokat tányérra borítjuk. Tetejüket kevés kompótlével öntözzük meg. Egész nyáron, bármilyen friss gyümölcsből, télen befőttből készíthetjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: