Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Málnapuding

Málnapuding

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg málna
  • 1 ½ dl víz
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 pohár joghurt
  • 1 csapott evőkanál zselatin
  • kevés kompótlé

ELKÉSZÍTÉSE:

25 dkg málnát másfél dl vízzel 5 percig forralunk, majd leszűrjük, kihűtjük. Levéből egy dl-t elveszünk, ezt öt percig 4 evőkanál porcukorral keverjük, hozzáadunk egy pohár joghurtot, egy csapott evőkanálnyi, kevés kompótlében megáztatott, átszűrt zselatint, és a leszűrt málnát. Jól összekeverjük, és kivizezett kis pudingformába, vagy csészékbe töltjük. Néhány órára jégbehűtjük, végül tálalás előtt a formákat egy pillanatra meleg vízbe mártva, a pudingokat tányérra borítjuk. Tetejüket kevés kompótlével öntözzük meg. Egész nyáron, bármilyen friss gyümölcsből, télen befőttből készíthetjük.

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!