Gesztenyepuding eperöntettel
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg gesztenyepüré
- 10 dkg vaj
- 1 dl rum
- 3 ek erdei gyümölcs lekvár
- 5 dkg cukor
- 3 db tojás
- csipet só
- 10 dkg liszt
- 1 dkg sütőpor
- 2 dkg olaj
- 4 ek eperlekvár
- 20 dkg friss eper
- 4 levél menta
Elkészítése:
A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a kiolvasztott, kézmeleg gesztenyepürét, a vajat, a rumot, a lekvárt, a cukorral kikevert tojássárgákat és a sót. A lisztet át szitáljuk, és a sütőporral és a felvert tojásfehérjével együtt hozzákeverjük a masszához. A pudingformákat kivajazzuk, kilisztezzük, és kétharmadig megtöltjük. Sütőben, vízgőzben 30 perc alatt készre pároljuk. Az eperlekvárt az eper felével összeforraljuk, leszűrjük. A pudingot a többi eperrel és a mentával díszítve tálaljuk. Portugál Rosé, félédes, minőségi bor illik hozzá. lidl.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: