Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenyepuding eperöntettel

Gesztenyepuding eperöntettel

Hozzávalók:

  •          10 dkg étcsokoládé
  •          25 dkg gesztenyepüré
  •          10 dkg vaj
  •          1 dl rum
  •          3 ek erdei gyümölcs lekvár
  •          5 dkg cukor
  •          3 db tojás
  •          csipet só
  •          10 dkg liszt
  •          1 dkg sütőpor
  •          2 dkg olaj
  •          4 ek eperlekvár
  •          20 dkg friss eper
  •          4 levél menta

Elkészítése:

A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a kiolvasztott, kézmeleg gesztenyepürét, a vajat, a rumot, a lekvárt, a cukorral kikevert tojássárgákat és  a sót. A lisztet át szitáljuk, és a sütőporral és a felvert tojásfehérjével együtt hozzákeverjük a masszához. A pudingformákat kivajazzuk, kilisztezzük, és kétharmadig megtöltjük. Sütőben, vízgőzben 30 perc alatt készre pároljuk. Az eperlekvárt az eper felével összeforraljuk, leszűrjük.  A pudingot a többi eperrel és a mentával díszítve tálaljuk. Portugál Rosé, félédes, minőségi bor illik hozzá. lidl.hu

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!