Epres gyümölcspuding
Hozzávalók:
- 20 dkg eper, málna vagy egyéb apró szemű gyümölcs
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- babapiskóta
- gyümölcs a díszítéshez
Elkészítése:
Erről a finomságról tuti nem lehet elmondani, hogy gyümölcsöt egy szemet sem látott. Egy edénybe öntsük bele az epret (vagy egyéb apró szemű gyümölcsöt), adjuk hozzá a citrom levét, öntsük fel 4 dl vízzel, és tegyük fel főni. 1 dl vízben keverjük el a pudingport, és öntsük hozzá a forrásban levő málnás keverékhez. Állandó kevergetés mellett főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A pudingot öntsük poharakba, majd miután kihűlt, tegyük a hűtőbe, mert hidegen szervírozva az igazi. Tálalás előtt díszítsük gyümölccsel, mentalevéllel, babapiskótával.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: