Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Epres gyümölcspuding

Epres gyümölcspuding

Hozzávalók:

  •          20 dkg eper, málna vagy egyéb apró szemű gyümölcs
  •          ½ citrom leve
  •          2 evőkanál cukor
  •          1 vaníliás pudingpor
  •          babapiskóta
  •          gyümölcs a díszítéshez

Elkészítése:

Erről a finomságról tuti nem lehet elmondani, hogy gyümölcsöt egy szemet sem látott. Egy edénybe öntsük bele az epret (vagy egyéb apró szemű gyümölcsöt), adjuk hozzá a citrom levét, öntsük fel 4 dl vízzel, és tegyük fel főni. 1 dl vízben keverjük el a pudingport, és öntsük hozzá a forrásban levő málnás keverékhez. Állandó kevergetés mellett főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A pudingot öntsük poharakba, majd miután kihűlt, tegyük a hűtőbe, mert hidegen szervírozva az igazi. Tálalás előtt díszítsük gyümölccsel, mentalevéllel, babapiskótával.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!