Darapuding meggyöntettel
Hozzávalók:
- 5 evőkanál búzadara
- 6 evőkanál magozott meggy (befőtt)
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1,2 dl tojáslikőr
- 3 dkg darált mandula
- 2 dkg szálas mandula
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A meggybefőttet a levével együtt összeturmixoljuk, 1 evőkanál cukorral felmelegítjük. A keményítőt kevés vízben elkeverjük a meggylébe öntjük és felforraljuk. A tejet a maradék cukorral és citromhéjjal felforraljuk, hozzáadjuk a búzadarát és a darát mandulát, állandó keverés mellet 4-5 percig főzzük. Végül belekeverjük a tojáslikőrt. A krémet kihűtjük meggymártással rétegezve üvegpoharakba töltjük. A szálasra vágott pirított mandulával megszórjuk. Meggybefőtt helyett a meggyet előbb kevés cukros vízben rövid ideig főzzük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: