Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Darapuding meggyöntettel

Darapuding meggyöntettel

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál búzadara
  • 6 evőkanál magozott meggy (befőtt)
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1,2 dl tojáslikőr
  • 3 dkg darált mandula
  • 2 dkg szálas mandula
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

A meggybefőttet a levével együtt összeturmixoljuk, 1 evőkanál cukorral felmelegítjük. A keményítőt kevés vízben elkeverjük a meggylébe öntjük és felforraljuk. A tejet a maradék cukorral és citromhéjjal felforraljuk, hozzáadjuk a búzadarát és a darát mandulát, állandó keverés mellet 4-5 percig főzzük. Végül belekeverjük a tojáslikőrt. A krémet kihűtjük meggymártással rétegezve üvegpoharakba töltjük. A szálasra vágott pirított mandulával megszórjuk. Meggybefőtt helyett a meggyet előbb kevés cukros vízben rövid ideig főzzük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!