Cabinet puding
Hozzávalók:
- vaj
- liszt
- piskóta
- befőtt cukor gyümölcsökből*
sodó:
- 20 dkg cukor
- 6 tojássárgája
- 1 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- kevés vanília
- borsodó
Elkészítése:
Vajjal jól kikenünk egy pudingformát és liszttel behintve, alját és az oldalait felébe vágott piskótával kirakjuk. Befőtt cukor gyümölcsökből* apró kockákat vágunk és egy sort ebből a piskótára teszünk, újból piskótát, gyümölcsöt, míg a forma félig megtelt. Habüstben sodót főzünk 20 dkg cukor, 6 tojássárgája, egy kanál liszt és 4 dl tejből, kevés vaníliával. Ha felforrt, még egy ideig habarjuk, hogy össze ne menjen, és azután kihűlni hagyjuk. A piskótára öntjük, befödve gőzben 1/2 órát főzzük, és borsodóval adjuk asztalra. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
*ma a piacon kandírozott gyümölcsként kapom meg.
Borsodó
Hozzávalók:
- 2 dl kissé vizezett bor
- 6 db kockacukor
- 1-2 egész tojás és 2-3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
2 dl kissé vizezett bort 6 db kockacukorral fölforralunk; a tojást (1-2 egész tojás és 2-3 tojássárgája) 10 dkg cukorral elkeverve, hozzá öntjük a bort és habverővel folyton verve, tűzön fölforraljuk, és ha forrt és jó habos elvesszük és még 10 percig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: