Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Cabinet puding 1914

Cabinet puding

Hozzávalók:

  • vaj
  • liszt
  • piskóta
  • befőtt cukor gyümölcsökből*

sodó:

  • 20 dkg cukor
  • 6 tojássárgája
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • kevés vanília
  • borsodó

Elkészítése:

Vajjal jól kikenünk egy pudingformát és liszttel behintve, alját és az oldalait felébe vágott piskótával kirakjuk. Befőtt cukor gyümölcsökből* apró kockákat vágunk és egy sort ebből a piskótára teszünk, újból piskótát, gyümölcsöt, míg a forma félig megtelt. Habüstben sodót főzünk 20 dkg cukor, 6 tojássárgája, egy kanál liszt és 4 dl tejből, kevés vaníliával. Ha felforrt, még egy ideig habarjuk, hogy össze ne menjen, és azután kihűlni hagyjuk. A piskótára öntjük, befödve gőzben 1/2 órát főzzük, és borsodóval adjuk asztalra. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

*ma a piacon kandírozott gyümölcsként kapom meg.

Borsodó

Hozzávalók:

  • 2 dl kissé vizezett bor
  • 6 db kockacukor
  • 1-2 egész tojás és 2-3 tojássárgája
  • 10 dkg cukor

Elkészítése:

2 dl kissé vizezett bort 6 db kockacukorral fölforralunk; a tojást (1-2 egész tojás és 2-3 tojássárgája) 10 dkg cukorral elkeverve, hozzá öntjük a bort és habverővel folyton verve, tűzön fölforraljuk, és ha forrt és jó habos elvesszük és még 10 percig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!