Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Almapuding 2

Almapuding

Hozzávalók:

  • 25 dkg fehér kenyér
  • 6 db zöldalma
  • 8 dkg porcukor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 db citrom
  • 3 db (M méretű) tojás
  • ½ liter tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa

a tálaláshoz

  • Tolnai Chardonnay, száraz, minőségi fehérbor

Elkészítése:

A sütőben kiszárított kenyeret lereszeljük, átszitáljuk. Hozzáadjuk a hámozott, apróra vagdalt almát, porcukrot, fahéjat és a citrom reszelt héját. A tojás sárgájával elkeverjük a tejet, a fehérjéből habot verünk, majd mindhárom összetevőt összekeverjük. A kivajazott és zsemlemorzsával meghintett pudingformákat háromnegyedig töltjük a masszával. Egy magas falú tepsibe két ujjnyi vizet töltünk, majd néhány perc után belehelyezzük a formákat, és 140oC-os sütőben, vízgőzön 25-30 perc alatt készre pároljuk a pudingot. Tolnai Chardonnay, száraz, minőségi fehérbor illik hozzá. lidl.hu

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!