Almapuding
Hozzávalók:
- 25 dkg fehér kenyér
- 6 db zöldalma
- 8 dkg porcukor
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1 db citrom
- 3 db (M méretű) tojás
- ½ liter tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
a tálaláshoz
- Tolnai Chardonnay, száraz, minőségi fehérbor
Elkészítése:
A sütőben kiszárított kenyeret lereszeljük, átszitáljuk. Hozzáadjuk a hámozott, apróra vagdalt almát, porcukrot, fahéjat és a citrom reszelt héját. A tojás sárgájával elkeverjük a tejet, a fehérjéből habot verünk, majd mindhárom összetevőt összekeverjük. A kivajazott és zsemlemorzsával meghintett pudingformákat háromnegyedig töltjük a masszával. Egy magas falú tepsibe két ujjnyi vizet töltünk, majd néhány perc után belehelyezzük a formákat, és 140oC-os sütőben, vízgőzön 25-30 perc alatt készre pároljuk a pudingot. Tolnai Chardonnay, száraz, minőségi fehérbor illik hozzá. lidl.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: