Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Joghurthab meggymártással

Joghurthab meggymártással

Hozzávalók: 4 személyre

  • 5 g (1/2 tasak) zselatin
  • 1 citrom
  • 2 dl natúr joghurt
  • 5 + 5 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 közepes tojás
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek pirított mandulaforgács
  • citromfű-levélkék

a meggymártáshoz

  • 1 ü (32-35 dkg) kimagozott meggybefőtt
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • 1 ek étkezési keményítő
  • ½ dl cseresznyepálinka

ELKÉSZÍTÉSE:

A zselatint elkeverjük 6 ek hideg vízzel. A citromot alaposan megsikáljuk (minden citrusfélét a szállítás miatt, kiszáradás és tenger ellen viaszba mártanak), és szárazra töröljük. A joghurtot elkeverjük 50 g porcukorral, a citrom reszelt héjával, és 2 ek árszűrt citromlével. Két különböző tálban kemény habbá verünk tejszínt és tojásfehérjéket a vaníliás cukorral. A zselatint 3 ek joghurttal felolvasztjuk és a joghurt egészéhez keverjük, végül beledolgozzuk a tejszín- és tojáshabot. A tálba simítjuk, aztán 6 órára hidegre tesszük. Ebből következik, hogy ezt csak akkor csinálhatod a vendégeidnek, ha 6 órával korábban tudod, hogy jönnek, vagy ha tudod, hogy 6 óránál tovább maradnak.

A meggymártás:

A meggyet leszűrjük, szebbik felét félre tesszük, a maradékot levével együtt péppé turmixoljuk. Összeforraljuk a maradék citromlével, 50 g porcukorral, 1-1 csipet fahéjjal és szegfűszeggel, 3-4 ek hideg vízben elkevert étkezési keményítővel, végül hozzáadjuk a félretett meggyet és pálinkát. A meggymártást kistányérokra simítjuk. Hideg vízbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatunk ki a habból, a meggy tetejére „ültetjük”, és mandulaforgáccsal, citromfű-levélkékkel díszítjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!