Hozzávalók:
habarás
Elkészítése:
A teljesen megmosott, tisztított, leszárazott, lecsumázott egrest annyi sós, fűszeres, cukros vízben, hogy ellepje addig főzzük, míg meg nem puhul, be nem repedezik. Ha megfőtt, behabarjuk Gyuri bácsi habarásával*. Vigyázat! A habarás ne legyen csomós. Ha a habarás egyet rottyant, forgassuk bele a tojás felvert fehérjéjét. A hűtőből kivett hőmérsékleten tálaljuk. Üdítő nasinak kitűnő.
HozzávalóK:
Elkészítése:
A tojást feltörve különválasztjuk a fehérjét a sárgájától A tejfölt, a lisztet és a tojás sárgáját csomómentesre keverjük. 1/2 órát hagyjuk pihenni szoba hőmérsékleten, majd felhasználjuk. Ne sajnáljuk se az időt, se a kezünket a keverésnél, mert csomómentes habarásra van szükség. Bernát György