Masa egres szósza
Hozzávalók:
- 1/2 kg egres
- 5 ek cukor
- só
- szegfűszeg
- őrölt fahéj (csínján bánjunk vele)
habarás
- 2 dl tejföl
- 2 db tojás
- 2 ek liszt
Elkészítése:
A teljesen megmosott, tisztított, leszárazott, lecsumázott egrest annyi sós, fűszeres, cukros vízben, hogy ellepje addig főzzük, míg meg nem puhul, be nem repedezik. Ha megfőtt, behabarjuk Gyuri bácsi habarásával*. Vigyázat! A habarás ne legyen csomós. Ha a habarás egyet rottyant, forgassuk bele a tojás felvert fehérjéjét. A hűtőből kivett hőmérsékleten tálaljuk. Üdítő nasinak kitűnő.
Gyuri bácsi habarása
HozzávalóK:
- 1 db tojás
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A tojást feltörve különválasztjuk a fehérjét a sárgájától A tejfölt, a lisztet és a tojás sárgáját csomómentesre keverjük. 1/2 órát hagyjuk pihenni szoba hőmérsékleten, majd felhasználjuk. Ne sajnáljuk se az időt, se a kezünket a keverésnél, mert csomómentes habarásra van szükség. Bernát György
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: