Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Masa egres szósza

Masa egres szósza

Hozzávalók:

  • 1/2 kg egres
  • 5 ek cukor
  • szegfűszeg
  • őrölt fahéj (csínján bánjunk vele)

habarás

  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 ek liszt

Elkészítése:

A teljesen megmosott, tisztított, leszárazott, lecsumázott egrest annyi sós, fűszeres, cukros vízben, hogy ellepje addig főzzük, míg meg nem puhul, be nem repedezik. Ha megfőtt, behabarjuk Gyuri bácsi habarásával*. Vigyázat! A habarás ne legyen csomós. Ha a habarás egyet rottyant, forgassuk bele a tojás felvert fehérjéjét. A hűtőből kivett hőmérsékleten tálaljuk. Üdítő nasinak kitűnő.

Gyuri bácsi habarása

HozzávalóK:

  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt

Elkészítése:

A tojást feltörve különválasztjuk a fehérjét a sárgájától A tejfölt, a lisztet és a tojás sárgáját csomómentesre keverjük. 1/2 órát hagyjuk pihenni szoba hőmérsékleten, majd felhasználjuk. Ne sajnáljuk se az időt, se a kezünket a keverésnél, mert csomómentes habarásra van szükség. Bernát György

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!