Egrespüré
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg egres
- 20-25 dkg cukor
- egy darabka citromhéj
- 2 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉSE:
Egy kg egres két végét kisollóval lecsípjük, az egres szemeket nagyon kevés vízzel, takaréklángon feltesszük főni. Az egres érettségétől függően 20-25 dkg cukrot adunk hozzá, egy darabka citromhéjjal ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg az egres szét nem fő. Akkor a citromhéjat kidobjuk belőle, és a gyümölcsöt a levével együtt turmixoljuk. Megkóstoljuk, ha kell, utána cukrozzuk, és közvetlenül tálalás előtt két dl habbá vert tejszínnel gazdagítjuk. (Tejszín nélkül, de kissé megsózva, pecsenyék köreteként is adhatjuk.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: