Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Egrespüré

Egrespüré

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg egres
  • 20-25 dkg cukor
  • egy darabka citromhéj
  • 2 dl tejszín

ELKÉSZÍTÉSE:

Egy kg egres két végét kisollóval lecsípjük, az egres szemeket nagyon kevés vízzel, takaréklángon feltesszük főni. Az egres érettségétől függően 20-25 dkg cukrot adunk hozzá, egy darabka citromhéjjal ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg az egres szét nem fő. Akkor a citromhéjat kidobjuk belőle, és a gyümölcsöt a levével együtt turmixoljuk. Megkóstoljuk, ha kell, utána cukrozzuk, és közvetlenül tálalás előtt két dl habbá vert tejszínnel gazdagítjuk. (Tejszín nélkül, de kissé megsózva, pecsenyék köreteként is adhatjuk.)

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!