Dió, vagy mogyoró krém
Hozzávalók:
- 14 dkg darált dió, vagy mogyoró
- tej
- 5 tojássárgája
- 14 dkg cukor
- ½ liter kemény tejszínhab
- 5-6 lap zselatin
- 1 dl víz
- mandula olaj
Elkészítése:
14 dkg darált diót, vagy mogyorót mozsárban tejjel sűrű péppé törünk. 5 tojássárgáját, 14 dkg cukrot és a diót elkeverve, fél liter kemény tejszínhabot lassan hozzá keverünk, úgy szintén 5-6 lap 1 dl vízben feloldott, átszűrt zselatint. Egy formát mandula olajjal kikenünk, fölfordítva lecsepegni hagyjuk, beletesszük a keveréket és nagyon hideg helyre, vagy jégre tesszük 4-5 órára. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: