Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Dió, vagy mogyoró krém 1914

Dió, vagy mogyoró krém

Hozzávalók:

  • 14 dkg darált dió, vagy mogyoró
  • tej
  • 5 tojássárgája
  • 14 dkg cukor
  • ½ liter kemény tejszínhab
  • 5-6 lap zselatin
  • 1 dl víz
  • mandula olaj

Elkészítése:

14 dkg darált diót, vagy mogyorót mozsárban tejjel sűrű péppé törünk. 5 tojássárgáját, 14 dkg cukrot és a diót elkeverve, fél liter kemény tejszínhabot lassan hozzá keverünk, úgy szintén 5-6 lap 1 dl vízben feloldott, átszűrt zselatint. Egy formát mandula olajjal kikenünk, fölfordítva lecsepegni hagyjuk, beletesszük a keveréket és nagyon hideg helyre, vagy jégre tesszük 4-5 órára. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!