Túrókrémes panama
Hozzávalók: (6 személyre)
A tésztához:
- 3 db tojás
- 3 ek kristálycukor
- 2 ek búzaliszt
- 1 ek pörkölt mandula liszt
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 3 db jonatán alma
- 23 dkg kristálycukor
- 45 dkg édeskés túrókrém
- 4.5 dl tejszín
- 5 ek akácméz
- 3 ek pörkölt mandula
- 1 kk fehér zselatin por
- vanília esszencia
- mandula esszencia
Elkészítése:
Kör alakú sütőformában megsütöm a mandula lisztes (panama) piskóta tésztát.
A töltelékhez szánt almákból egyet félreteszek a díszítéshez, a többit meghámozom, kimagozom, és annyi szűrt citromleves-mézes-cukros vízben, amennyi csak ellepi, felfőzöm. Egy mély keverőtálba teszem az áttört túrókrémet, a pörkölt durvára darált mandulát és hozzákeverem a zselatinnal felvert tejszínhabot. Ekkor hozzákeverem a lehűtött és megszűrt almadarabokat, a mandula és vanília esszenciával ízesítve egy mély, un. „bombaformát” megtöltök a krémmel, majd befedem a panamalappal.
Mélyhűtőben kifagyasztom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: