Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Túrókrémes panama

Túrókrémes panama

Hozzávalók: (6 személyre)

A tésztához:

  • 3 db tojás
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 ek búzaliszt
  • 1 ek pörkölt mandula liszt
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 3 db jonatán alma
  • 23 dkg kristálycukor
  • 45 dkg édeskés túrókrém
  • 4.5 dl tejszín
  • 5 ek akácméz
  • 3 ek pörkölt mandula
  • 1 kk fehér zselatin por
  • vanília  esszencia
  • mandula esszencia

Elkészítése:

Kör alakú sütőformában megsütöm a mandula lisztes (panama) piskóta tésztát.

A töltelékhez szánt almákból egyet félreteszek a díszítéshez, a többit meghámozom, kimagozom, és annyi szűrt citromleves-mézes-cukros vízben, amennyi csak ellepi, felfőzöm. Egy mély keverőtálba teszem az áttört túrókrémet, a pörkölt durvára darált mandulát és hozzákeverem a zselatinnal felvert tejszínhabot. Ekkor hozzákeverem a lehűtött és megszűrt almadarabokat, a mandula és vanília esszenciával ízesítve egy mély, un. „bombaformát” megtöltök a krémmel, majd befedem a panamalappal.

Mélyhűtőben kifagyasztom.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!