Részeges almahab
HOZZÁVALÓK:
- 75 dkg alma
- fél citrom leve
- 1,2 dl fehérbor
- 1 darabka citromhéj
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál rum
- 2 tojás
- 1 narancs sárga héja
- befőtt cseresznye vagy meggy
ELKÉSZÍTÉSE:
Meghámozunk, felszeletelünk 75 dkg almát, leöntjük egy fél citrom levével ízesített 1.2 dl fehérborral. Beledobunk egy darabka citromhéjat, és fedő alatt nagyon puhára főzzük. Ezután az almát leszűrjük, áttörjük (ha elég puhára főtt, fakanállal is összezúzható), adunk hozzá 2 evőkanál porcukrot, egy evőkanál rumot, végül 2 tojás kemény habbá vert fehérjét. (Ha langyos az alma, a hab nem esik össze, kemény marad.) Tálba vagy üvegtányérokba öntjük, tetejére ráreszeljük egy narancs sárga héját. Díszíthetjük befőtt cseresznyével vagy meggyel is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: