Pikáns almakrém
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 2 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 dl víz
- 1 dl félédes fehér bor (hárslevelű vagy muskotályos fajta)
- 3 tojás
- 2 evőkanál keményítő
- mesterséges édesítőszer ízlés szerint
ELkészítés
A megpucolt és vékony szeletekre vágott almát a citromhéjjal, fahéjjal, mazsolával fedő alatt megpárolom a borral ízesített vízben. (kb. 10-15 perc) Ezalatt a tojássárgákat kikeverem a keményítővel, egy kevés vízzel és az édesítőszerrel, a tojásfehérjét kemény habbá verem. Ha az alma puhára főtt, belecsorgatom a kikevert tojássárgákat. Alaposan el kell keverni, nehogy csomós legyen. Ha besűrűsödött, lehúzom a tűzről és óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Jól lehűtve, desszertes poharakban tálalom.
(54.00 mg koleszterin)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: