Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pikáns almakrém

Pikáns almakrém

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 2 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 dl víz
  • 1 dl félédes fehér bor (hárslevelű vagy muskotályos fajta)
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál keményítő
  • mesterséges édesítőszer ízlés szerint

ELkészítés

A megpucolt és vékony szeletekre vágott almát a citromhéjjal, fahéjjal, mazsolával fedő alatt megpárolom a borral ízesített vízben. (kb. 10-15 perc) Ezalatt a tojássárgákat kikeverem a keményítővel, egy kevés vízzel és az édesítőszerrel, a tojásfehérjét kemény habbá verem. Ha az alma puhára főtt, belecsorgatom a kikevert tojássárgákat. Alaposan el kell keverni, nehogy csomós legyen. Ha besűrűsödött, lehúzom a tűzről és óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Jól lehűtve, desszertes poharakban tálalom.

(54.00 mg koleszterin)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!