Kókusztekercs
Hozzávalók:
- 30 dkg háztartási keksz
- 16 dkg méz
- 6 dkg kakaó
- 2 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál rum
- kb. 1 dl tej
a krémhez :
- 18 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
A bevonathoz :
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, majd a darált kekszet a mézzel, a lekvárral, a kakaóval, a rummal összekeverjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy gyúrható, de ne túl lágy masszát kapjunk. Ezután elkészítjük a krémet a vajból, vagy margarinból, a cukorból és a kókuszreszelékből. A vajat, vagy margarint kihabosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, a kókuszreszeléket és tovább habosítjuk. A masszát alumínium fólián, vagy cukrozott gyúródeszkán kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, összetekerjük, és kókuszreszelékbe forgatjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni. Ha megdermedt, szép vékonyra szeleteve tálaljuk
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: