Dinnyekrém
Hozzávalók két személyre:
- 20 dkg sárgadinnye
- 1 db tojássárgája
- 1 dl tej
- fél dl joghurt
- 1 csapott evőkanál liszt
- édesítőszer
Elkészítése:
A dinnye negyedét tegyük el díszítésre, a maradékot összeturmixoljuk. Összekeverjük a tejet, a tojássárgáját, az édesítőszert, meg a lisztet és gőz fölött állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a dinnyepépet és a joghurtot, majd habosra keverjük. Talpas poharakba vagy kompótos tálba osztjuk, a tetejére a félretett dinnyéből golyóformát készítünk kanállal, és a krém tetejét díszítjük. Hűtés után kínáljuk. mellesleg
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: