Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Dinnyekrém

Dinnyekrém

Hozzávalók két személyre:

  •          20 dkg sárgadinnye
  •          1 db tojássárgája
  •          1 dl tej
  •          fél dl joghurt
  •          1 csapott evőkanál liszt
  •          édesítőszer

Elkészítése:

A dinnye negyedét tegyük el díszítésre, a maradékot összeturmixoljuk. Összekeverjük a tejet, a tojássárgáját, az édesítőszert, meg a lisztet és gőz fölött állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a dinnyepépet és a joghurtot, majd habosra keverjük. Talpas poharakba vagy kompótos tálba osztjuk, a tetejére a félretett dinnyéből golyóformát készítünk kanállal, és a krém tetejét díszítjük. Hűtés után kínáljuk. mellesleg

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!