Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Csokoládé krém 1914

Csokoládé krém

Hozzávalók:

  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 szelet csokoládé
  • ¼ liter tej
  • ½ liter tejszínhab
  • 5-6 lap zselatin
  • kevés víz

Elkészítése:

Sűrű krémet főzünk 4 tojássárgája, 10 dkg cukor, 3 szelet lágyított finom csokoládé és egynegyed liter tejből. Kihűlni hagyjuk, egy fél liter fölvert tejszínhabhoz keverjük, 5-6 lap kevés vízben feloldott zselatinnal együtt. jól elvegyítve mint az előbbit, formába és hideg helyre, vagy jégre tesszük amíg megkocsonyásodik. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!