Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Citromos habkrém Ch

Citromos habkrém

4 adag

Hozzávalók:

  •          1 csomag citromos pudingpor
  •          fél liter 1,5 százalékos tej
  •          1 citrom leve és héja
  •          2 dl tejszín
  •          1/2 rúd vanília
  •          folyékony édesítőszer.

Elkészítése:

Egy lábasba kevés vizet teszünk, hogy ne égjen le a krémünk, 4 dl tejet a vaníliarúddal és a folyékony édesítőszerrel felforralunk. A pudingport a maradék 1 dl tejjel elkeverjük és hozzáöntjük a forró tejhez. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és levét. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a keményre felvert tejszínhabot. Négyfelé poharakba töltjük, tetejét diabetikus csokoládéreszelékkel díszíthetjük. Jól lehűtve tálaljuk.

1 adag tápanyagtartalma:

291 kcal, 19 g szénhidrát, 5,9 g fehérje, 18 g zsír

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!