Birsalmasajt brandys mákhabbal

Birsalmasajt brandys mákhabbal

Hozzávalók 4 személyre:

a díszítéshez

Elkészítése:

A darált mákot a mézzel, a brandyvel és az egész fahéjjal a tejbe szórjuk, felforraljuk. Addig főzzük, amíg krémes állagú lesz, majd kihűtjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk. A birsalmasajtot nagyobb kockákra vágjuk, a tetejüket megszórjuk Dr. Oetker tortadarával, és a habot a tetejére formázzuk. Elkészíthetjük tejszínhabbal is. Ebben az esetben a mákhabot a felvert tejszínhabba keverjük, és úgy formázzuk ki. A tálaláshoz fagylaltkanalat használtunk, mely nemcsak desszertek, de köretek formázásakor is kiváló eszköz. Nők Lapja Café/Nők Lapja

 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »